2009. december 6., vasárnap

Szentendrei sorozat


Szintén régi kompaktos fotók. Ezeket azért nem mutattam meg, mert tavaly nyáron mástól is láttam szinte 100%-ig ugyanilyen képet (sajnos nem emlékszem kitől, pedig szívesen belinkelném az Ő képét is). Így hogy az a változat már "elfeledett", az enyém is beilleszthető a sorozatomba (?). Lehet valaki csak az enyémet ismeri meg. Mit gondoltok erről a kérdésről?
Két változat. Van egy tippem melyik a jobb, de kíváncsi lennék rá Ti mit gondoltok. Ebben az időben nagyon szerettem játszani a BW Styler nevű PS plugin-nel, amivel könnyedén alakíthatók a képek fekete-fehér fotóvá. Azon a napon sok képet készítettem Szentendrén, ezzel hoztam egységes formára azokat. Főleg a felső két képre várnám a véleményeket (melyik tetszik jobban), illetve lehet kritizálni a BW konverziót is. Meg bármit. :) Az alábbi képeket pedig olyan szempontból találom érdekesnek megmutatni, hogy ebbe a sorozatba tartoznak a felső képek.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire tartjátok érdekes, értékes képeknek, sorozatnak. Még sokat szeretnék Szentendrén fotózni és mozgalmasabb képeket is készíteni. Minden véleménynek, gondolatnak, kritikának örülök! (Na, most megkaptátok a fotókat. :))))




21 megjegyzés:

  1. Számomra a 3., a 6., és a 8. a favorit, a 3. (szöveg alatti első) különösképp.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Tamás a véleményed! gyere máskor is! örülnék! :)

    VálaszTörlés
  3. No ez rendben van. Körbejárva, körbelőve, kivesézve nívósan.

    VálaszTörlés
  4. Igen, klassz sorozat.
    A két felső közül nekem inkább az első, ahol a műre figyel, nem Rád. :)
    Nem rosszak ezek az FF konverziók, de ha rá nézel mondjuk az árvizes kedvenc képemre Tőled, akkor ott látod, melyik amit én igazán csípek. :)
    Az alsó képek közül pedig a Spicc nagy kedvenc, a Sziesztát is szeretem. :) A Duna korzó felé és a Hello tourits a helyre igen jellemző életképek. Az előbbiben látok egy másik képet is (ami teljesen másról szólna), hátul a parton, ellenfényben üldőgélőkkel. A Lépcsősökből a Templom téri falak tetszik nagyon, remek lett. :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem Petire néz, hanem csak előre és attól még magába, talán épp továbbképzeli a képet, nekem ez jön be jobban pont az arc miatt, de önállóan nem is állna meg annyira, mint így párban, vagy sorozatban.
    Viszont, ami nekem önállóan is átjön és a legjobban megfog, az a spicc.

    VálaszTörlés
  6. Köszi Hölgyek! :)

    Zsuzsi: köszi a véleményt, hogy melyik a jobb kép. Ff konverzióban meggyőzhető vagyok. :) Mikor anno Szabolcsnak megmutattam ezeket a képeket, tapintatosan ugyanezt mondta, mint Te. Mindenesetre ezek a képek már így maradnak.
    Úgy látom a Spicc sokaknak tetszik. Kicsit sajnálom, hogy bemozdult, de ezek szerint így is élvezhető. A parton üldögélőkről is van olyasmi kép, amit említettél, csak az nem az igazi (az előtérben egy virág az éles, a parton ülők pedig a homályba vesznek).

    Juice: rám nézett a fickó, kiszúrta, hogy fotózom. :) Köszi Neked is a véleményt! Akkor majd valamikor megyünk turisztkodni és meglátjuk mit tudunk fotózni együtt. :) Régi vágyam, hogy a havas Szentendrét fotózhassam. Ha esne valamikor a hó, akkor hagyd bekapcsolva a telefonod, mert lehet hajnalban indulunk. :D

    VálaszTörlés
  7. János! Neked is köszönöm! Most vettem észre a hozzászólásod! Elnézést!

    VálaszTörlés
  8. Bóknak vettem a köszi hölgyeket. :D Meg is állapítottam, hogy még nem elég magas a homlokom. :D

    VálaszTörlés
  9. Mindig lenyűgöz a "Minden Geometria" Általad oly ügyesen észrevett és bemutatott alapigazsága. A reggelente élére összehajtott pulóverrel kezdődik minden, tudom, illetve a gyökerei sokkal régebbre vezethetnek. Volt Neked rácsos ágyad kiskorodban, amin át kikandikáltál a világra?

    Ezek a képek egy réges-régen olvasott vers sorait -és egy Szentendréhez fűző emlékemet- idézték fel bennem egyszerre édesen és keserűen:

    "...hátranézel az időben
    de nincs már ott semmi
    pedig hittél benne
    hogy ugyanúgy fog várni..."

    VálaszTörlés
  10. Szeretném, ha szenet ennétek: köszi, Laci! A pulóver miatt lebuktál! :) Volt rácsos kiságyam! Nővéremmel közös. Ő lakott felül (Ő az idősebb), én alul. :D :D :D

    VálaszTörlés
  11. egyetértek, én is vártam már képeket a sok betű közé. :) szép, precíz fotók, stockfotónak is kiválók lennének. legközelebb, ha arra jársz, csinálhatnál olyat is, ami egész más. úgy értem, szentendre kellemes zegzugos kisváros, az embert megszállja valami történelem előtti hangulat és béke... ezt remekül tükrözik a képeid, de egyszer csinálhatnál valami hajmeresztőt, nem? olyat, amilyennek mások még nem látták a helyet. persze lehet, hogy ez csak az én mániám. minden esetre gratulálok a fotókhoz, tényleg szépek!

    VálaszTörlés
  12. kedves titokzatos "t"! :) igazad van, én is az egyedi dolgokat kedvelem! meg fogok próbálni olyat fotózni, ami Szentendre, de mégsem az a szokványos fotó! nagyon köszönöm, hogy írtál! örülnék, ha máskor is jönnél!

    VálaszTörlés
  13. Peti, "t" azért annyira nem titokzatos, de kedves a mosolya;)

    Erről a képsorról pedig az jutott eszeme, hogy amikor még gépeink korlátaival tisztában voltunk (illetve a gépeink voltak a korlátaink) mennyivel jobban rá voltunk szorítva arra, hogy ezt valami ösztönös(?) kreativitással kompenzáljuk.
    Izé, pontosítanék: ÉN rá voltam szorítva:)

    A sorozat nagyon jó, nekem olyan igazi
    "szentendrés" hagulatom lett tőle (talán holnap át is ugrom:) )
    És ha már Szentendre, én is kérnék véleményt erről:
    http://www.flickr.com/photos/35632743@N03/4167256846/sizes/l/

    VálaszTörlés
  14. Kedvenc régi fényképeket találtam itt (a Spicc visz mindent), öröm volt végignézni a sorozatot, még ha nem is ismertem a teljes szériát.

    Ami az első két képet illeti, szerintem teljesen mást kommunikálnak. Direkt nem olvastam el a Többiek hozzászólását, hogy ne hagyjam magam megvezetni. Az első nekem a művészt mutatja, aki teljesen kikapcsol mindent, amíg a művével foglalkozik. A második kép ezzel szemben sokkal közvetlenebb, az embert mutatja (a művész is ember, csak másmilyen :o)), aki kicsit beenged a saját világába a szemkontaktussal. Annak ellenére, hogy a téma a művészt mutatja, számomra pont a közvetlensége miatt "sikeresebb" megközelítése a második változat, valahogy megszólítja az embert.

    Jöhetnek a Szentendrés képek (is), a havat már megrendeltem! :o))

    VálaszTörlés
  15. Már vártalak, Szabolcs! :) Köszönöm a véleményed! Érdemes volt feltennem a képeket, mert olyan visszajelzéseket kaptam Tőletek, ami alapján tudom, hogy melyik képet hova soroljam.

    VálaszTörlés
  16. nagyszerű képek, gratulálok :)

    VálaszTörlés
  17. Szia Péter!
    Igazán jó fotók, jobban tetszenek mint a téliek (lehet hogy a hideg miatt?:)).
    Sajnos én csak 1-2 órát voltam a városban s többnyire túrista fotók kerekedtek.

    VálaszTörlés
  18. Szia Zoli!

    Köszönöm szépen a véleményed. Szeretek Pestről átkirándulni Szentendrére. Ezek a fotók egy olyan napon készültek, amikor ráérősen tudtam a fotózásra koncentrálni. Ahogy mondod, az idő tényező és a ráhangoltság nagyon fontos. Rohanósan nekem is csak túrista fotók sikerednek. ;)
    Szívesen olvasom a véleményed máskor is! ;)
    Péter

    VálaszTörlés