2009. december 5., szombat

Üdvözlégy



Írtátok, hogy jó lenne sűrűbben képeket látni a sok szöveg között. Mindent a látogatókért! :) Mostanában nem sikerült értékelhetőt alkotnom, ezért a régi kompakt géppel készült fotóim közül mutatok néhányat, amit még nem láthattatok. Kezdjük mondjuk ezzel. Van egy párja is, azon még gondolkodom, hogy megmutassam-e vagy maradjon inkább a "fiókban". :)

13 megjegyzés:

  1. Ezek azok a típusú képek -amilyeneket én is csináltam egy időben-, amelyeknél a későbbiekben azt éreztem, hogy "van benne valami, de még nem elég." Hangulat megvan, fények rendben, kompozíció nyugodt, de az a "kis" plusz még nincs ott, amitől időtlenné válhatna. Egy amolyan védjegyszerű valamire gondolok, amely csak rád jellemző.

    VálaszTörlés
  2. köszönöm János! pontosan így érzem én is, ezért nem tettem fel eddig sehova. megerősítettél, hogy jól gondolom! :)

    az Ötvenhatos teres képeim feltöltése óta gondolkodtam azon, hogy milyen jó, hogy ilyen őszintén elmondjátok a véleményeteket. sosem szeretném hitegetni magam azzal, hogy egy rossz/gyenge kép jó kép lenne. hobbi fotósként készítek jobb és kevésbé jó képeket (mondjuk úgy, néha sikerül jót készíteni :)). van egyfajta véleményem, érzésem a saját fotóimmal kapcsolatban, de szeretném kikérni a Tiéteket is. számomra tétje nincs, az építő kritikák viszont fontosak, hogy tudjam jól gondolom-e, amit gondolok! :)

    lehet várnotok kell még egy darabig, míg olyan képet tudok mutatni, amivel én is 100% elégedett vagyok, addig is örömmel veszem, ha a gyengébb képeket is megkritizáljátok, véleményezitek! ezeket a sok szövegelés megtörésére is szánom. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem olyan egyszerű mindig valami nagyot alkotni. :) Az ilyen típusú képek is hozzá tartoznak ahhoz, hogy az ember egyszer csak készítsen egy képet, amit többre tart a többinél.
    Ha minden igaz, ez Jákon van, nekem azt hiszem beletört a bicskám a helybe pár hónapja :) Nem egyszerű. Azt hiszem ez az oldalbejárati kapu, én is nézegettem, hogyan lehetne megfogni, de nem vagyok elégedett. Viszont szerintem ez a kép szépen visszaadja, ahogy igen rövid ideig besüt itt a kiskapun a Nap. (majd egyszer én is felteszek azért jáki képeket, csak jussak hozzá) :)
    Azt hiszem az ilyen helyekhez (is) idő kéne, amíg megmutatja magát a hely, mikor, hol szépek a fények, az ember egy kicsit beleélje magát a helybe/korba. Az ilyen átrohanásos nézelődések nem igazán alkalmasak erre, legalábbis nálam nem.

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsi: pontosan! a Jáki templom oldalbejárata! :) Valóban sietősen készült a fotó, de ezt nem szeretném mentségként felhozni. :) Ahogy mondod, az ilyesmit profin biztosan úgy lehet fotózni, ha már jobban ismeri az ember, hogy mikor és honnan érdemes fotózni. Kíváncsi leszek a Te fotódra is, Neked hogy sikerült! Köszönöm a véleményed!

    VálaszTörlés
  5. Nekem tetszik, én tudom úgy is látni ezt a képet, hogy egy ajtó és bejön a fény, láttam már ilyet, meg tudom úgy is látni, hogy mennyire tetszik a baloldali lenti sarokban az a sötét háromszög, ami kiegyensúlyozza az ajtót, plusz a beömlő fényben látok 3 árnyékot, amibe be tudok helyettesíteni 3 alakot, akár angyalt, akár embert, szóval nézhetem úgy, hogy meséljen nekem és most mindegy, hogy ez mennyire nagy alkotás, vagy sem, ezért nem szabad azon görcsölni, hogy mi az, amit fel lehet tölteni. Szerintem. Mindig lesz valaki, akinek mesél a kép, akkor meg megéri megmutatni nem? Nyílván bizonyos határokon belül, de szerintem egyikünk sem szokott túllőni ezen. Plusz honnan tudnám meg máshogy, hogy még "kompaktos" korodban (ami tök jó volt) jártál Jákon??? :D

    VálaszTörlés
  6. Nekem tetszik a kép hangulata.
    Ahogy juice is írta - és ebben benne van amit János írt - a szemlélő hangulatán múlik, hogy mennyire érinti meg az adott pillanatban.
    Gondolom, ha ez független lenne a befogadótól, akkor lenne "tuti" a kép.

    Az ilyen kritikákat én is jobbszeretem - persze ez azért is van, mert tudjuk, hogy akik véleményeznek pozitívan állnak hozzá(nk) és jobbító szándékkal írnak - mint a flickr-es párszavast.
    Tudom, ott nincs is idő mélyelemzésre, de nekem úgy tűnnik ott inkább a dícséret mennyisége lehet legfeljebb "mérőműszer":D

    VálaszTörlés
  7. kép hangulata = kép, van hangulata

    VálaszTörlés
  8. Köszi Juice Neked is! Örülök, hogy leírtad miket tudsz bele látni. Ez egy jó dolog, ha ad Neked a kép valamit. Viszont valljuk be, mint fotó azért nem egy nagy szám. Jó-jó, nem szégyelli az ember, feltölti ide, megmutatja, de nem akarja hitegetni magát azzal, hogy ez egy kiemelkedő kép. Csak egy kép, amit akárki (!), akármikor (!) legalább így (!) újra megcsinál. Bevallom, én a magam szintjén ennél többre vágyom és szeretnék fejlődni. És ehhez nem mindegy, hogy milyen visszajelzéseket kapsz, mert akkor magad sem fogod tudni, hogy melyik képeid jók és melyikek nem. Számomra az ilyen vélemények segítenek ezt eldönteni. Mi az, amit szélesebb körben megmutassak és mi az, amit hátrébb soroljak. Én erre szeretném használni a netet, hogy visszajelzéseket kapjak. Nem feltétlen csak pozitívakat!

    Rengeteg fotóm van, amit sosem fogtok itt látni, de ha egyszer meglátogatnátok, szívesen megmutatnám, mert nagyon szeretem. Ez megint más kategória. Nem gondolom, hogy minden képem fel kell tölteni és megmutatni. Itt jelen esetben kíváncsi voltam, hogy mit gondoltok erről, ezért is töltöttem fel.

    Még rengeteget lehet beszélgetni ezekről!

    Köszönöm, hogy ilyen részletesen írtál!!!

    Kompaktos is vagyok ám még, nem adtam el! :)

    VálaszTörlés
  9. Mercutio_: köszi Neked is! éppen akkor írtam Juice-nak, amikor Te. Hirtelen ki is írtam magamból mindent, nem is tudom mit tudnék még Neked írni. :) szerintem egyetértünk, ha jól érzem! ezért szerettem, hogy idejártok és véleményeztek, mert a Ti szavatokra sokat adok! köszi!

    VálaszTörlés
  10. még beszélgetünk akkor, úgy tűnik most mindenki amolyan önmegmérettetésen megy keresztül

    VálaszTörlés
  11. ha visszaemlékszel nyári, Margitszigetről hazafelé sétálós beszélgetésünkre, beugrik, hogy én mindig is ilyen kíváncsi voltam ki mit gondol. :) meg ugye a Délibáb, amit első találkozásunk után hazaérve, a cipődet lerúgva rögtön értékelned kellett. nem igaz? ;)

    VálaszTörlés
  12. Hangulatos kis kép, nem több, nem kevesebb- és nekem, azt hiszem, most ennyi elég is... :-)
    Gratula

    VálaszTörlés