2009. október 15., csütörtök

Fotós idézet 2009.10.15

„Amikor már tudtam, hogy mit és hol kell fotózni, sokakhoz hasonlóan én is átlendültem kicsit a ló túl oldalára és belekezdtem a 'fajtagyűjtésbe'. Minél több állatot, növényt szerettem volna végigfotózni szezononként. Ez egyfajta versenyszellemet fejleszt ki az emberben. Arra kellett rájöjjek, hogy így a természet szépsége lassan elsorvad. Nekem erre volt jó az a tíz év, amit, mondhatni aktív fotózás nélkül töltöttem el a Nimród Fotóklub élén. Mert azért így is sokszor kijártam a természetbe, de ritkábban vittem magammal a fényképezőgépem. Szembesültem azzal a ténnyel, hogy mennyivel többet látok akkor a természetből, ha nem feltétlenül akarok mindig fényképezni benne.” – Vajda János

A mai idézetet Csörge "Pihe" Szabolcs "Az év fényképezőgépe: Te vagy" c. blogbejegyzésének témájához igazítva választottam!

6 megjegyzés:

  1. Na ez se egy kommentvadász poszt!

    VálaszTörlés
  2. jo kis blog, sok jo otlet van itt amikorra "okosnak" kell lenni :)

    VálaszTörlés
  3. Bizony igaza van VJ-nek, sokszor átesem én is a ló túloldalára, és utólag csodálkozom rá, hogy "jé, de szép helyen voltam":(((

    VálaszTörlés
  4. Névtelen: nincs itt komment vadászat. :)

    Tamás: welcome! örülök, ha tetszik a felhozatal!

    Mercutio_: köszi. vagyunk így egy páran, ha ez megnyugtat. van egy olyan idézet, hogy "nyisd ki a szemed és csukd be a szád!" akár azt is mondhatnánk, hogy "nyisd ki a szemed és tedd el a fényképezőgéped!"

    VálaszTörlés
  5. Az első színházas fotózásál jártam hasonlóan. Folyamatosan fényképeztem és utólag döbbentem rá, hogy fogalmam sincs mi történt a színpadon. Aztán persze ez is megváltozott. :)

    VálaszTörlés
  6. sokszor én is "transzba esem" fotózás közben. :) a koncert fotózást azért szeretem, mert miközben fotózom, a zenét azért hallom, élvezem. egyébként többnyire egyszerre csak egy dologra tudok koncentrálni. :)

    VálaszTörlés