2009. szeptember 23., szerda

Fotós idézet 2009.09.23

"A mozgókép olyan, mint egy arculcsapás. Egy kicsit fáj, azután elfelejted. A fotó ezzel szemben az a fajta látvány, amit tízszer, hússzor, százszor is elővehetsz, megcsodálhatod, gyönyörködhetsz benne, gondolatokat ébreszt benned. Egy képet ki lehet olvasni, pont úgy, mint egy könyvet. Ez határozza meg a fotó helyét a világban, és ezért mondhatjuk, hogy a fotó és a fotózás örök." És ebben a néhány szóban benne van a teljes igazság. A fotózás olyan műfaj, amiről azt vallom, hogy csak elkezdeni lehet, abbahagyni soha... - az idézet a Bara Istvánnal készült interjúban olvasható.

6 megjegyzés:

  1. "A fotózás olyan műfaj, amiről azt vallom, hogy csak elkezdeni lehet, abbahagyni soha..." - vajon én is így jártam? Lehet...

    VálaszTörlés
  2. Most találtam rá a blogodra, és a szuper képek mellett nagy ötletnek tartom ezeket az idézeteket, jó olvasgatni, grat!

    VálaszTörlés
  3. shadow: örülök, hogy ide találtál. igyekszem mindenütt direktmarketingelni magam, hogy aki kíváncsi ide találhasson. :)

    ha élvezitek a fotózást, kívánom soha ne kelljen abbahagynotok. viszont biztosan vannak ennél fontosabb dolgok is, ami miatt félre kellhet tenni. talán az sem baj.

    egyébként ezzel az idézettel meg az a bajom, hogy a mozgófilmet "lenyomja". azért azt is meg lehet nézni ezerszer, lehet léptetni kockánként. ezzel a résszel nem tudok teljesen egyetérteni.

    VálaszTörlés
  4. A második része a találó igazán, a filmről írtakkal nem értek egyet.
    A második viszont nagyon igaz, itthon is néha meglepve tapasztalom, hogy a félévente készített "válogatásalbum"-okat nézegetik a családtagjaim:)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem ez egy szép idézet. :)

    VálaszTörlés