2009. szeptember 21., hétfő

Fotós idézet 2009.09.21

„Arcokat nem egyszerű fotózni. Azt hiszik sokan, hogy érzésből kell fotózni, akkor kell a gombot megnyomni, ha úgy érzem. Fenéket. A gép nem érez semmit. Amikor elkapod azt a szöget, amelyikben a modelled arca geometrikus és harmonikus, akkor köll megnyomni a gombot. Érzéssel sok mindent lehet csinálni, amire most nem térek ki, de fényképezni nem lehet” - oktatott Szipál Martin a fotóművész. A Szipál Martinnal készült teljes interjút itt olvashatjátok. Ezért az idézetért pedig köszönet Botos Imrének (Sundance Kid).

2 megjegyzés:

  1. Azért ezen azidézeten még rágom magam...

    VálaszTörlés
  2. Igen, mondjuk jónéhány idézet mondanivalóját pontosan kielemezve elgondolkodhatunk azok megállapításain. Itt például úgy érzem a gép érzéseiről beszél és nem a fotóséról. Azért van benne igazság: "Amikor elkapod azt a szöget, amelyikben a modelled arca geometrikus és harmonikus, akkor köll megnyomni a gombot." Akkor kéne. :)

    Egyébként meg úgy gondolom, hogy Ő a fotózás egy irányát, ágazatát képviseli. Ott ez a megállapítás lehet, hogy teljesen megállja a helyét. Más területen, szerintem igenis érzéssel kell fotózni. Témája válogatja.

    VálaszTörlés