2009. szeptember 3., csütörtök

Fotós idézet 2009.09.03

"Ha igazán látni akarsz, ne csupán a szemeidet nyisd ki. Tárd ki szívedet is!"- Gaston Rébuffat

Köszönet Weisz Ferinek az idézetért!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez az idézet!!!!
    Köszi,hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
  2. örülök, hogy tetszik! igyekszem továbbiakat is begyűjteni! :)

    VálaszTörlés
  3. Öööö...izé....nekem a vén cinikus genyának, erről olyan szlogenek ugranak be, mint a "Két ember közt a legrövidebb út a mosoly":DDD

    VálaszTörlés
  4. Mercutio_: asszem értem mire gondolsz. Ahogy öregszem :), egyre több negatív tapasztalatot gyűjtök be az emberekkel kapcsolatban. Ez biztosan megváltoztatja az emberekhez való hozzáállásom (kellő távolságtartás, szkepticizmus, bizalmatlanság, stb). Viszont úgy gondolom kell a nyitottság! Így lehet csak megismerni akár személyesen, akár virtuálisan új embereket. Vagy így lehet egy ismeretlenről egy jó képet készíteni. Nekem ez az idézet azt mondja, hogy nem jó ha csak ÉN létezem, csak az énközpontú világom. Ha rájövök, hogyan tudom félretenni az ÉNt, jobban látom mi folyik körülöttem. Észreveszem, felismerem, meglátom. Amíg csak az ént látom, addig kevésbé. Na, de filozófikus lettem. Abba is hagyom az okoskodást. Köszi a kommentet! :)

    VálaszTörlés
  5. Ma, miután jót aludtam, és az életvidám oldalam dominál kissé finomítanám a dolgot, vagy inkább úgy mondanám, én másként értettem amit írtam;)
    Szóval arra gondoltam - csak persze épp ezt nem írtam le - hogy ezek a rövid, tömör meglátások sokszor szlogenné silányulnak, mert nem elég mondani, sokkal inkább eszerint kell(ene) élni, ami bizony már sokkal-sokkal nehezebb dolog.

    VálaszTörlés
  6. tökéletesen igazat adok Neked! nagyon nehéz megvalósítani!

    az idézet gyűjtésem célja pont az, hogy ezeket a gondolatokat, bölcseleteket ne felejtsük el és hasznunkra váljon. a nehezebb napokon is, amikor nem vagyunk kipihentek és életvidámak. amikor másképp érezzük. talán segítenek valamennyire. ;)

    VálaszTörlés