2009. november 20., péntek

Az argentín levél

Ma levelet kaptam Argentínából. Nem e-mailt, postai levelet! A történet nyárra nyúlik vissza, mikoris flickr-en keresztül megkerestek, hogy felhasználhatják-e Pavilon c. képemet, amelyet 2008 nyarán a somogyvámosi Krisna-völgyben készítettem. Örömmel adtam rá engedélyt és gyorsan meg is egyeztünk, hogy pénzt nem kérek, csak küldjenek egy példányt a füzetből, amiben szerepel a kép. Ma megkaptam. Örülök, mert a webes publikálásokon kívül eddig tudtommal sehol nem jelent meg képem. És örülök, ha másnak megtetszett annyira, hogy felhasználásra érdemesnek találta, fel tudta használni. Persze tudom ez nem nagy dolog, de nekem egy kis apró fotós öröm. Kb ennyit szeretnék elérni a fotózással. Magamnak és másoknak kellemes pillanatokat szerezni. :)

Azért is osztottam meg Veletek ezt, mert nemrég sokat beszélgettünk Juice-zal és Szabolccsal, hogy mire való a flickr, mit is várhatunk tőle. Engem elkeserített a hatalmas számban feltöltött, többnyire igénytelen tartalom (tisztelet a kivételnek!!!), ahol egyre nehezebb megtalálni az értékeset. Ráadásul a képekre adott/kapott vélemények sem igazán arról szólnak, hogy értékes, érdekes, építő véleményt írjunk egymásnak (szintén tisztelet a kivételnek!!!). Ok, beláttam, nem fotó véleményező, hanem fotó megosztó oldalról van szó. Aztán Szabolcs mondott még valamit. Mégpedig azt, hogy ha nem lenne a flickr, nem ismernénk egymást. És ezzel abszolút meg is győzött! A barátságok, kapcsolatok feledtetik minden nyűgömet. :) Ügyesen is lehet használni az Internet és a flickr adta lehetőségeket. Fel lehet venni a kapcsolatot olyan emberekkel, akikkel soha nem találkoznánk személyesen, láthatjuk olyan országokból származó alkotók képeit, ahova lehet sosem jutunk el. Úgyhogy maradok a flickr-en és tag-elem a fotóim, hogy rájuk találhassanak. Tegyétek Ti is ezt Pajtások! :)



Szolgálati közlemény: Szabolcsnak ezúton üzenem, hogy a füzet hátoldalán az impresszumban fel is van tüntetve a nevem. Mert kérdezte. :)

5 megjegyzés:

  1. Péter, őszintén gratulálok a megjelenéshez! A flickr-nek én is sok dolgot köszönhetek, mind emberi, mind technikai vonatkozásban. A baráti kapcsolatokon túl megtanultam levonni a magam következtetéseit emberekről, fotókról. Ettől persze én nem lettem sem jobb ember, sem jobb fotós, de mindenképpen érdekesen befolyásolt. :o) Emellett rengeteg munkát is köszönhetek a flickr-nek. De ez mind kutyafüle ahhoz, hogy megírtad ezt a bejegyzést, ami remélhetőleg nem az utolsó ilyen témájú / tartalmú és ott figyel az asztalodon a kiadvány, benne a neveddel és a fotóddal. Így tovább!

    VálaszTörlés
  2. gratulálok Peti! naugye, hogy jó ez az oldal!? :)

    VálaszTörlés
  3. Én is köszi a gondolatokat. Mi már ugye beszélgettünk ezekről, de jó, hogy mások is elolvashatják mit is köszönhetünk a flickr-nek. Kapcsolatok, munkák, felismerések...

    VálaszTörlés
  4. Ha kritika terén nem is, de más dolgokban hasznos a flickr:)

    Gratulálok!

    VálaszTörlés