2010. január 11., hétfő

Öreg halász és a tenger


se nem öreg, se nem halász, se nem tenger. csak egy sirály minimál. :)

15 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a minimálokat,igen jól sikerült!
    Az ff konverzió szinte kötelező volt,és külön tetszik,hogy semmilyen szabállyal nem foglalkoztál a sirály elhelyezésekor!
    Lehet lesz,aki hibának rója fel,én úgy gondolom így jó ez!
    Tetszik!

    VálaszTörlés
  2. tényleg nagyon minimál és nekem nagyon tetszik. az a legjobb benne, hogy rendesen látni a sirályon, ahogy figyeli a vizet (és persze gondolom a lehetséges zsákmányt). persze az is lehet, hogy az élet értelmén gondolkodik;-)

    VálaszTörlés
  3. ORsi: köszi! örülök, hogy tetszik. szerintem az élet értelmén gondolkodik. :)

    VálaszTörlés
  4. Siraly kep... Tetszenek a fotoid ... fel is veszlek a blogomba

    VálaszTörlés
  5. Szia! Valamiért nem teljesen tudok megbarátkozni vele, viszont meg nem mondom miért, lehet, hogy nyugodtabb vizet várnék a sirály mögött, nem tudom, de az is lehet, hogy szimplán valami hiba van nálam. :)) Pedig jó, ahogy így egymagában mereng a korláton.

    VálaszTörlés
  6. keriatti: köszi, örülök ha tetszenek! :)

    Zsuzsi: ide is leírom, bár levélben már beszélgettünk erről. :) köszi, hogy leírtad a gondolataid! semmi gond! az ilyen véleményekre is vevő vagyok. nem egy szabályos kép, az biztos. engem pont a háttér zavarossága fog meg. mint a tévében a hangyafoci. :)

    VálaszTörlés
  7. Az a jó, hogy minden képedre a címadás teszi fel a koronát. Anélkül is megállja a helyét, mint minimál, de így még a humor köpönyegét is sikerült ráadnod. Tetszik, Zsákais kép.

    VálaszTörlés
  8. Köszi Szabolcs a véleményed! A címadás egyébként elgondolkodtató egy dolog! Örülök, ha Neked tetszik és úgy érzed hozzátesz valamit. Sokan szokták mondani, hogy nem kell befolyásolni a nézőt a címmel. Ebben is van valami. Köszi-köszi! :)

    VálaszTörlés
  9. ezt pont most olvastam a címadással kapcsolatban a fotótanún: "Örök vita különben fotósok körében: kell-e címet adni egy képnek, vagy beszéljen a mű magáért? Az az igazság, hogy vitatkozni helyes és szép dolog, mély demokratizmusra vall, csak nem mindig célravezető. Egy vérbeli alkotó mindig tudja, hogy mi válik hasznára alkotásának, mikor kell üzenetét megtoldani "egy lépéssel", egy gondolat vagy eszmei villanás erejéig. Mert valóban, vannak beszélő képek is, amelyek mindig és mindenhol önmagukat mondják. De vannak olyan gondolatgerjesztő, nyugtalanító, az emberben nem kimondottan befogadást, hanem együttműködést, szellemi partnerséget elváró alkotások, melyeket nem árt értelmezni, napirendre tűzni." (http://fototanu.blogspot.com/2010/01/egy-tarlat-anatomiaja-2.html)

    VálaszTörlés
  10. A sirály bal talpára egy 4-es, a jobbra egy 2-es van tetoválva, és épp azon töri a fejét, hogy "ez a Zsákai-gyerek exponálhatna már, mert teljesen elmacskásodik a nyakam":)

    Talán ebből is kiderül, de azért megerősítem, hogy JÓ LETT A KÉP PETI!!!:)

    VálaszTörlés
  11. A címadással kapcsolatban: az esetek 90%-ban adok címet a képeimnek, ennek oka pedig pusztán az, amit az idézetben leírtak is megfogalmaznak: van, amikor nem árt kicsit kommunikálni a nézővel, elmondani, hogy amikor lenyomtad az exponálógombot, mit szerettél volna közvetíteni, mit éreztél, mit láttál meg. Nyilván vannak képek, amik nem igényelnek címadást, például egy tájképhez ritkán írsz valamit a helyszínen kívül, vagy nézzük a legutoljára kirakott Farkasszemedet. És ha mellétesszük az Öreg halászt vagy mondjuk az Önmagam árnyéka (lehet, hogy nem pontos a cím, elnézést :o)) című képeidet, akkor megint mást kapunk a címadással. Az előbbi kategóriánál a kép magyaráz, az utóbbinál a cím, és szerintem ezért fontos címet adni, ahol szándékod van bármit is megosztani, vagy pluszban hozzátenni. Nálad ráadásul hatványozottabban működik ez, mert tudsz annyit humorban hozzátenni, hogy az ember a legdepresszívebb téli szürkeségben is elmosolyodjon.

    VálaszTörlés
  12. Mercutio_: köszi! :D

    Szabolcs: köszi Neked is a visszanézést és a további kommentet.

    VálaszTörlés