2010. január 9., szombat

Fotós idézet 2010.01.09

"A fotográfia varázslat, mert kiemelhetünk életünkből hangulatokat, érzéseket. A választás csak rajtunk múlik: melyik mozzanatot konzerváljuk az örökkévalóságnak. Amikor ránézek egy fotóra, amit készítettem, azonnal fel tudom idézni a körülményeket, ahogy készült. A lelkiállapotot, amit épp akkor éreztem. Szavakat, mondatokat, melyek elhangzottak körülöttem, vagy amit én mondtam. Ezért varázslat ez. Emlékeim ott hevernek egy darab papíron vagy a monitor képernyőjén. Nincs mellette szöveg, nincsenek frázisok. Csak az egyszerű kép, amit láttam. A szembejövő ember az utcán, vagy a lány, akinek a léptét fotóztam bele emlékeimbe, az életem részévé válnak. Anélkül, hogy tudnának róla, szereplők lettek a történetemben. Pedig csak egy pillanatra találkoztunk. De az a pillanat különleges, én tettem azzá.” – Kálló Péter

Az idézet aktualitása továbbá, hogy Péter fotóblogja a 2009-es Photoblog Awards-on elnyerte a legjobb európai fotóblog díjat. Ha nem találkoztatok még a képeivel, mindenképpen ajánlom, hogy nézzétek meg. Mellesleg a Metropol újság fotósa, az újságban is sűrűn találkozhattok a fotóival. Utolsóként külön felhívom a zenés albumaira a figyelmet, amit a nyitó oldalról lehet elérni. Sok ott a látnivaló, érdemes barangolni. :)

7 megjegyzés:

  1. Kedves Fotós!
    Ez az idézet sokat adott nekem... Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Köszi ezt a bejegyzést,nagyon jó,érdekes olvasni.
    Engem utolsó mondatai fogtak meg nagyon:
    "A legfontosabb, hogy a mai napon is tanulok. Leginkább magamról, hogy még inkább el tudjak mélyülni a fotózásban és környezetemben. Ahhoz, hogy ki tudjuk fejezni érzéseink, először önmagunkat kell megismerjük. Mindig szem előtt tartva, hogy honnan jövünk és hova tartunk."

    VálaszTörlés
  3. örülök, hogy tetszett. Péter az egyik kedvenc fotósom. igen, van sok jó gondolat még ott. továbbiakat is szeretnék majd átemelni ide fotós idézetként, csak ez már így is elég hosszú volt. :)

    VálaszTörlés
  4. tegyél csak nyugodtan fel még ilyen szép idezéteket. az sem baj, ha hosszú;)

    VálaszTörlés
  5. Jó olvasni itt, megéri erre járni.
    Üdv
    B

    VálaszTörlés
  6. :-)) köszi a méltatást, megtisztelő :-)

    VálaszTörlés
  7. ORsi: lesz, lesz!

    Béla: örülök, ez kölcsönös!

    Péter: ez a legkevesebb, amit az ember a kedvenc fotósáért megtehet. :)))

    VálaszTörlés