2010. január 7., csütörtök

Farkasszem

20 megjegyzés:

  1. juj de jó! Ezt hol? Nagyon szép, kedves. Talán kicsit lehetne farkasfenék szőrből kevesebb.Nekem.Hogy aranymetssz, ne felezz. Mert a hangsúly a szemen van, a cím szerint is. Úgy kicsit nagyobb tere és hatása lenne. De akkor is bírom.

    VálaszTörlés
  2. köszönöm szépen a véleményt, meg fogom próbálni! Egyébként valamennyit már vágtam le a "farkasfenék szőrből" (ez nagyon tetszik :))!

    a veresegyházi medvefarmon készült, ahol farkasok is élnek. részletek: www.medveotthon.hu 42 percre Bp-től vonattal (26 km, 480 Ft csak oda a jegy, 300 Ft a belépő). ajánlom! most télen kevesebb medve van kint, a farkasok viszont nagyon élnek. sokan vannak és nagyon "produkálják" magukat. acsarkodnak, hemperegnek. ez a kép egy pihenő farkasról készült (ő külön ketrecben volt). van magas les is, ahonnan jól lehet fotózni, csak jó teléje legyen az embernek!

    VálaszTörlés
  3. Ezt kár volt megnéznem. Végtelenül szomorú kép!

    VálaszTörlés
  4. Zoli: köszi a véleményed! igazad van, szomorú kép (talán beteg a farkas és ezért volt külön a többiektől? reméljük nem!). az élet nem csak a túlszínezett, szép képekről szól. a szomorúság is létezik! elfogadom, ha valaki ezt inkább nem akarja látni, nem kelt benne kellemes érzéseket! és örülök, hogy leírtad a gondolatod, félre ne érts! mert ha mindenkiből ezt váltja ki, elgondolkodom, hogy nem mutatom meg inkább a képet!

    tegnap este én is néztem a "15 Of The Most Iconic Photographs" oldalt és ott is vannak szörnyűségek, amit inkább nem néz az ember. link: http://www.work-killer.com/2010/01/15-of-the-most-iconic-photographs

    VálaszTörlés
  5. Zoltán, nem volt ám annyira szomorú a dolog, inkább csak álmosan pislogott mindig egyet a farkancskoma

    Peti ez fav meg minden, de úgy is tudod :)

    VálaszTörlés
  6. egyébként szerintem így tökéletes a vágás, a teste vonala pont megfelezi a képet, a homlokránca meg fut a sarokba, nem ragaszkodnék az aranymetszéshez, kicsit dolgozzunk a szemünk néha

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik, annyi érzelmet közvetít, hogy lehetetlen nem sokáig nézni. Szerintem így jó, ahogy van, nem kell vágni semerre sem. A lényeg a kép és amit mond. Szóval tetszik, na. :o)

    VálaszTörlés
  8. Remek kép, talán a legjobb, amit eddig láttam Tőled.

    VálaszTörlés
  9. köszönöm János, akkor csak megérte megmutatnom. :)

    azóta közvéleményt kutattam a körülöttem lévők körében. a többség valóban lát benne szomorúságot. és közben megnéztem pár másik képemet is a farkasról. ahogy Juice mondja, úgy tűnik inkább fáradság, lustaság, begubózás érezhető a képen, mint fájdalom, szomorúság. erre erősít az is, hogy ott a helyszínen sem éreztem, hogy "illetlen" lenne megörökítenem ezt a pillanatot vagy hogy fájdalom, szomorúság lenne a meghatározó hangulat. persze ezek érzések és nem magam akarom védeni! remélem jól látom és érzem, hogy ez volt.

    VálaszTörlés
  10. Hagyjuk ezt a szomorúság belemagyarázást. Szerintem sem arról van szó. Itt van az általam ismert egyik legjobb természetfotós galériája. Ő a vadonban a farkasok közt élt, és úgy készítette a képeit. Azokba vajon miket lehet belemagyarázni? :)

    http://www.jimbrandenburg.com/flash/index_flash.html

    (Gallery/Wolves) De a többi képét is érdemes megnézegetni...

    VálaszTörlés
  11. köszi János ezt a linket! iszonyat jó képek! (még csak a farkasokat néztem végig)

    és köszi a "védelmet" is. ;)

    VálaszTörlés
  12. péter, engem is nagyon megfogott a kép. már tegnap is láttam, csak annyi minden kavargott róla bennem, hogy nem tudtam, még mit és hogyan írjam le. azóta újra meg újra megnéztem. annyi mindent kifejez számomra: magány, szomorúság, "megfáradottság" (nem fáradtság), kiégés, elhagyatottság, önmagába fordulás, visszavonulás...

    VálaszTörlés
  13. a fele lemaradt:

    egyetértek veled: ez is az élethez tartozik. és csak azért tudjuk értékelni a másik oldalt, mert tudjuk, hogy ez is létezik. ettöl szép!

    VálaszTörlés
  14. ORsi: köszönöm szépen! örülök, hogy leírtad a véleményed és hogy ennyi érzelmet vált ki. most már egyáltalán nem bánom, hogy feltettem! :)

    VálaszTörlés
  15. Kutyajó ez a kép!

    Veresegyházon azokat a sérült farkasokat szokták külön rakni, akik olyan fokú sérülést szenvedtek, hogy a falkában nagy valószínűséggel nem tudnának felépülni.
    Viszont az elkülönített farkasokat általában már nem fogadja vissza a falka, így az ő érdekükben ilyen külön kennelben maradnak.

    Az a magasles amiről írtál merre van?

    VálaszTörlés
  16. Mercutio: köszi az infót és véleményt! a magasles a medvék és farkasok közötti út végén van. szerintem nem lehet régen ott. könnyen meg fogod találni!

    VálaszTörlés
  17. Eszemben sincs belemagyarázni, én csupán az érzésemet írtam le, nem tudom, hogy ezzel mi a gond?
    Jánosnak lehet, hogy az a szomorú, ha a tescóban 10forinttal drágább a tej.

    VálaszTörlés
  18. Elaine: thank you! nice to see you! :)

    VálaszTörlés
  19. Szerintem meg epp azert jo a kep mert mindenkibol mas erzest valt ki. Ha nem valtana ki semmilyen erzest inkabbb az lenne a baj... Mindenki dontse el maga mit lat benne. Nem??? Elvan magaba a farkas de azert meg figyel...

    VálaszTörlés