2009. augusztus 3., hétfő

Fotóblogmotor

Blog site-ból van néhány. Hogy csak a legismertebbeket és legnépszerűbbeket említsem: blogspot.com, freeblog.hu, blog.hu. Kifejezetten fotósoknak készített blogból is van pár: fotosblogja.hu, photoblog... Én a blogspot mellett azért döntöttem, mert tetszik, hogy könnyedén nyomon tudom követni azokat a blogokat, amiket látogatok; lehet csatlakozni rendszeres blog olvasónak; lazán kitehetem a flickr fotóim... Viszont szeretnék egy olyan blogot is, ahol nagyobb méretben, könnyen kezelhetően végignézhetik a munkáimat az érdeklődők. (A flickr-re nem szeretném minden fotómat feltenni, egy fotós blog viszont sokmindent "elbír". :)) Az aminus3 tetszik eddig a legjobban ilyen szempontból (bár sok hasonlót nem ismerek)! Tetszik, hogy van mögötte egy fotós blog közösség. Így gyakorlatilag a világ minden tájáról megnézhetik a képeid (a flickr-hez hasonlóan). :) Esetleg ismertek az aminus3-hoz hasonló blog motort, amit ajánlanátok? Akár olyan is szóba jöhet, amit saját site-ra kell telepíteni. Továbbá, ha van kedvetek, meséljétek el nekem Ti miért amellett a blog motor mellett tettétek le a voksotokat, amit használtok?

3 megjegyzés:

  1. Háttal ugyan nem kezdünk mondatot, így vedd úgy, hogy a fejemet kapirgálom. Nálam a "rendes" oldal és a blog ("rendetlen") is saját tákolmány, és nem is ismerek használható, jól testreszabható rendszereket. Azt tudom, hogy vannak honlapszerkesztési ismereteid, bár nem tudom, mennyire másztál bele a dologba, de érdemes lehet megnézni valamilyen nyílt forráskódú rendszert (Drupal, például). Ha nagyon nem találsz semmit, még mindig szívesen felajánlom, hogy összerakok Neked valamit. :o)

    VálaszTörlés
  2. Énnel nem tudom kezdünk-e mondatot, de azért választottam 3 éve a blogspotot, mert ez volt az egyetlen az emlékeim szerint, ami valahogy kinézett és könnyen töltöttem fel fotót rá és semilyen html ismeretet nem követelt, amit ma is hiába követelne... szóval a hülyének is megérte, hátmég nekem! De a weboldalam az már "rendes" lesz! Úgy gondolom egy blog miatt nem érdemes sok macerába bonyolódni, amire kell arra jó ez is, bár pont most írtál nekem a rossz tördelésről, amit egyszerűen nagyon utálok benne (és kiszélesítettem a szövegrészt, mert a sablont keskenynek találtam, hogy kicsit kényelmesebben lehessen olvasni, persze a képek azok akkorák amekkorák)de ez van. Neked ez nem nagy gond, mert ahogy nézem csak 1-1 fotót töltesz.
    Ha weboldal szerűt akarsz, fogadd el a multimédifejlesztőmester ajánlatát én azt mondom, ha meg közösséget akarsz, akkor nem tudom... Pihe épít be neked is sörcsapot biztos!

    VálaszTörlés
  3. Pihe Pajti: először is köszönöm a felajánlásod! Egyelőre még nem élnék vele. Egyrészt azért, mert valami olyan blog érdekelne, ahol "automatikusan" látják mások is a képeim. Pl az aminus3 ezért tetszik. Ha egyszer lesz saját honlapom, akkor azt is valami fotóblogként képzelem el, ahol egyesével lehet kommentelni a képeket és szép nagyban megnézhetik a látogatók. Persze ez nem olyan egyedi és nem lehet olyan szépen testreszabni, mint a saját oldalad, de nekem egyelőre tökéletesen megfelelne. A Drupalt egyébként korábban kipróbáltam, bár nem vagyok egy nagy webmester, azért egyszerűbb dolgokkal elboldogulok.

    Juice Pajtiné: én is hasonló okokból választottam a blogspot-ot.

    VálaszTörlés